BORTHYS ÖNSKESÅS...

Här kommer receptet Borthy!

ca 3/4 dl vatten
1 1/2 - 2 buljongtärningar (fiskbuljong till fiskrätter o hönsbuljong till kyckling)
5 dl lätt creme fraiche
dragon efter tycke o smak, jag tar ganska mycket dragon.

Häll i vatttnet i en kastrull o lägg ner buljongtärningarna, värm o rör runt tills de lösts upp rör i creme fraichen o smula ner dragonen, låt koka upp. Smaka av.
Behövs det mer buljon är det bara att smula ner mer.

Jag brukar steka kycklingfiler o servera med såsen o klyftpotatis, till lax är den supergod med pressad potatis.

Hur god som helst o hur lätt som helst!
Ät o njut!

Själv har jag ingen större aptit för jag är förkyld, men det ska väl gå över snart hoppas jag.
Imorgon ska jag till Madame V, om jag är lite piggare o äta semlor för att fira hennes födelsedag, vilken är på lördag.
O imorgon fyller min kära vän Jeanette år, så ett stort GRATTIS till dig!

Nu ska jag lägga mig o sova så jag vaknar frisk o glad, för just nu är jag rätt uttråkad o rastlös.
Sov så gott mina vänner!

Kommentarer
Postat av: Monika

Krya på dig! Är också förkyld, nåt som går nu.
Såsen ska jag prova när jag blir piggare.
Trevlig helg!

2008-02-08 @ 08:10:19
URL: http://kraka.zoomin.se
Postat av: Jeanette

Tack för sången Jessica, även om den var extremt kort och kraxig. Och kortet var ju precis det jag hade önskat mig... Tack! Tack! Tack!

2008-02-08 @ 15:07:52
Postat av: Tenderee

Ha en treevlig helg!

2008-02-08 @ 17:45:31
URL: http://tenderee.blogg.se
Postat av: maria

Denna sås akall jag be Borthy servera mej!
Krya på dej!!

2008-02-08 @ 22:36:27
URL: http://majjanw.blogg.se
Postat av: anncka

Hej!
Låter gott med såsen, den har jag skrivit upp och skall testa den nu på söndagen till kycklingen. Ha det gott//Kram

2008-02-10 @ 04:24:30
URL: http://anncka.blogg.se
Postat av: Junitjej

SNYGG BLOGG!!!!

2008-02-10 @ 18:52:58
URL: http://junitjej.blogg.se
Postat av: Borthy

Tack snälla för såsen! Kram

2008-02-10 @ 20:53:42
URL: http://borthy.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0